Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد نماز جمعه شهرستان سمنان گفت: مسئولان باید از طریق تریبون نماز جمعه پاسخگوی مردم باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در هفته گذشته بخش نخست گفتگوی مرآت با رئیس ستاد نماز جمعه شهرستان سمنان را از نظر گذراندید. حجت‌الاسلام محسن انصاری‌نیا در بخش نخست، بر ضرورت نقش‌آفرینی ائمه جمعه در حل مشکلات مردم تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، 60 درصد از جمعیت نمازگزار موقع نماز به نماز جمعه می‌آیند و خطبه‌ها را از دست می‌دهند و این امر دردآور است. حجت‌الاسلام انصاری‌نیا همچنین از منابع مالی برپایی نماز جمعه نیز سخن گفته بود و تأکید کرده بود که منابع پایداری برای برپایی نماز جمعه وجود ندارد. ضمن آن که شما را به مطالعه بخش نخست گفتگو در این‌جا دعوت می‌کنیم، بخش دوم این گفتگو را از نظر می‌گذرانید.

مرآت: از دیگر تأکیدات رهبر انقلاب به ائمه، نزدیک شدن به مردم و سلوک با آن‌هاست؛ چیزی که شاید اکنون کم‌تر شاهد آن باشیم. تجربه نیز ثابت کرده است که مردم به سرعت به ائمه جمعه‌ای که با آن‌ها بجوشند، اقبال نشان می‌دهند. چه باید کرد که در استان ما نیز ارتباط ائمه جمعه با مردم بیشتر شود؟

بحمدالله آیت‌الله شاهچراغی امام جمعه‌ای مردم‌مدار، متقی، اخلاق‌مدار و حلقه وصل بین نیروهای مومن و بین مسئولین و حتی در بین برخی از نیروهای وابسته به جریان رقیب هستند و با انتصاب حقیر به عنوان مسئول ستاد نماز جمعه رویکرد جوان‌گرایانه در نماز جمعه را تقویت کرده‌اند. امام جمعه باید برای همه حتی برای اپوزیسیون پدری کند.

باید یک مکانیسم اخلاق‌مدارانه در نماز جمعه وجود داشته باشد که خروجی آن رفتارسازی باشد. اگر دست‌کم کسانی که در نماز جمعه شرکت می‌کنند، رفتارشان نسبت به گذشته اصلاح نشده باشد، امام جمعه نتوانسته یک ساختار اخلاق‌مدارانه را بسازد و تقویت کند.

 

جوانان می‌توانند از باب «النصیحه لائمه‌المسلمین» ائمه جمعه را نیز نصیحت کنند

مرآت: برخی از دوستان حزب‌اللهی عنوان می‌کنند که ممکن است برخی از ائمه جمعه به گونه‌ای سخن بگویند که خوراک رسانه‌های بیگانه را تأمین کنند. ما چه باید بکنیم؟

این امر بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد اما راهکار این است: جوانان حزب‌اللهی یا با امام جمعه و یا با ستاد نماز جمعه ارتباط بگیرند. سیستم ما چنین پتانسیلی دارد که انتقادها را بشنود و بپذیرد. جوانان باید از باب «النصیحه لائمه‌المسلمین» مسئولان، ائمه جمعه و راهبران جامعه را نصیحت کنند تا در تراز انقلاب بیشتر حرکت و رشد داشته باشند.

جوانان باید از ائمه جمعه برای حفظ مسئولان در تراز انقلاب مدد بگیرند و حمایت شوند. اگر ستاد نماز جمعه قرارگاه فرهنگی شود، این اهداف، دست‌یافتنی است. هرچند دیر شده است؛ چهل‌سال از انقلاب گذشته است و این اقدامات باید زودتر انجام می‌شد؛ اما باید این روند را آغاز کرد.

مرآت: اگر ائمه جمعه در میان مردم باشند، طبعا بی‌واسطه از دردها و مشکلات آنان آگاه می‌شوند.

عده‌ای از ائمه جمعه در دل مشکلات، معضلات، شبهات، دغدغه‌ها، گرفتاری‌ها و سختی‌های مردم هستند اما عده‌ای نیز به طور غیرمستقیم از مشکلات و دردهای مردم مطلع می‌شوند.

 

امام جمعه باید دادخواه مردم باشد

مرآت: پاسخ شما به کسانی که می‌گویند تریبون نماز جمعه در اختیار یک جناح است؛ چیست؟

ما کمتر توانسته‌ایم شرح صدر و ظرفیت ایجاد کنیم تا برخی از مشکلات اساسی و جدی مردم، شفاف اما بدون توهین و تخریب از طریق تریبون نماز جمعه بیان شود. این سعه صدر و ظرفیت‌سازی، ایده‌آل ماست و تا حدودی به این امر نزدیک شده‌ایم. امام جمعه می‌تواند دادخواه تمام مشکلات برای همه آحاد مردم شهر خود باشد. البته در جامعه ما نیز کم‌تر فرهنگ‌سازی نقد سازنده و محترمانه به قصد اصلاح صورت گرفته است.

مردم می‌بایست از مسئولان مطالبه کنند و مسئولان هم پاسخگو باشند و از این پاسخگویی هم واهمه‌ای نداشته باشند. تریبون نماز جمعه چنین ظرفیتی دارد و نباید در انحصار یک جناح باشد؛ همانطور که ما چنین اجازه‌ای نداده‌ایم که این تریبون به طیف خاصی انحصار داشته باشد.

باید از امثال انصاری‌نیا انتقاد بشود و ما هم موظفیم شرح صدر خویش را بیشتر کنیم. پیش‌تر یکی از مسئولان پیش از خطبه‌های نماز جمعه سخنرانی کرد اما خیلی از دوستان ما انتقاد کردند که چرا تریبون را در اختیار این فرد قرار داده‌اید؟

 

تریبون نماز جمعه نباید متعلق به یک جریان خاص باشد

مرآت: آن مسئول چه کسی بود؟

آقای دکتر همتی؛ نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی. حتی در خود نماز جمعه هم برخی به من انتقاد کردند که چرا تریبون را در اختیار ایشان گذاشته‌ایم. می‌خواهم بگویم در نماز جمعه با این دست چالش‌ها هم مواجه هستیم و باید به گونه‌ای رفتار کنیم که طیف‌های مختلف دلزده نشوند و حتی افرادی که میانه خوبی با انقلاب ندارند هم در نماز جمعه شرکت کنند.

اما از سویی تریبون نماز جمعه هم نباید متعلق به جریان خاصی باشد و همه مسئولان باید بتوانند از طریق این تریبون پاسخگو باشند. البته نباید اجازه داد که مواضع مغایر با اهداف انقلاب از طریق این تریبون بیان شود.

 

باید در برابر انتقادات رسانه‌ای سعه‌صدر بیشتری داشته باشیم

مرآت: چه باید کرد که نقد امام جمعه هم‌ارز با نقد دستگاه امامت جمعه تلقی نشود؟ آیا اساسا با پیش‌فرض این پرسش موافقید؟

بله موافقم؛ باید شرح صدر بیشتر و دیدگاه بازتری نسبت به انتقادات و پیشنهاداتِ بالاخص جوانان در خودمان ایجاد کنیم. به خود بنده در مقطعی انتقاد شد که ستاد نماز جمعه از رویکرد انقلابی خود عدول کرده است چون مسئولی که به زعم برخی مواضع انقلابی‌اش کمرنگ‌تر بود برای سخنرانی در نماز جمعه حضور یافته بود. اگر در رسانه به من چنین هجمه‌ای می‌شود، من باید نقدها و هجمه‌ها را امری طبیعی بدانم لیکن حساب این نقدها از افترا و توهین و امثالهم جداست.

ببینید که رهبر انقلاب در برابر هجمه‌های رسانه‌ای امپراتوری غرب چه آرامشی دارند. بحمدالله آیت‌الله شاهچراغی نیز با اخلاق‌مداری خود، شرح صدر خوبی در مواجهه با انتقادات از خود نشان می‌دهند. اگر امام جمعه‌ای در کشور باشد که ظرفیت نقد دلسوزانه‌ی هرچند نیش‌دار را از سوی مومنین بالاخص جوانان انقلابی ندارد؛ همان بهتر که جای خود را به امام جمعه‌ای با چنین ظرفیت و سعه‌صدری واگذار کند.

 

اگر امام جمعه‌ای ظرفیت پذیرش انتقادات را ندارد، باید جای خود را به یک امام جمعه دارای سعه‌صدر بدهد

متأسفانه بعضا مشاهده می‌شود که جوان‌گرایی در ائمه جمعه، ستادهای نماز جمعه و حتی در بین مسئولان کشور تا حدودی، شعاری است و مغالطه می‌کنند که فکر باید جوان باشد؛ در حالی که علاوه بر مولفه‌های جوانی که یکی از آن‌ها فکر است، خود سن جوان هم موضوعیت دارد. ما در قرارگاه امام رضا(ع) 35 جوان دهه هفتادی را به منظور مدیریت این قرارگاه دور هم جمع کردیم. من به آن‌ها گفتم که شما را باور دارم؛ هم در حرف و هم در عمل و واگذاری مدیریت این قرارگاه به شما عزیزان؛ و شما می‌توانید کارهای بزرگی انجام دهید که شاید از امثال بنده هم برنیاید.

مرآت: باید اعتراف کنم که پیش از این گفتگو تصور من از مواضع شما متفاوت بود! آن‌چه که بیان کردید، مسئولیت شما را سنگین می‌کند تا در وهله اول، بین جوانان و ائمه جمعه، خط ارتباط موثری ایجاد کنید.

ما مسائل را به طور شفاف با خود ائمه جمعه در میان می‌گذاریم. حتی در خصوص مواضع یکی از ائمه جمعه بزرگوار، به ایشان گفتم مواضع شما در فلان موضوع، در ذهن جوانان انقلابی، تناقض ایجاد می‌کند. ایشان هم با آغوش باز پذیرفتند. ما ظرفیتی ایجاد کرده‌ایم که سبب شده، خود ائمه جمعه از ما بخواهند مطالبات را به آنان برسانیم. از طرفی ما خطبه‌های نماز جمعه را گوش می‌دهیم و تحلیل می‌کنیم و احیانا اگر اشکالاتی داشته باشد، نقاط اشکال را به ائمه جمعه منعکس می‌کنیم.

 

باید به جوانان فرصت آزمون و خطا بدهیم

مرآت: همه دغدغه ما، حفظ جایگاه امامت جمعه و کارآمدی این دستگاه معنویِ اسلامی است. همان‌طور که شما نیز اشاره کردید، نقد انقلابیون بر نماز جمعه، بر مبنای «النصیحه لائمه‌المسلمین» صورت می‌گیرد.

بزرگان ما باید جوانان را باور کنند و آن‌ها را به وسط میدان بکشانند. باور به جوانان نباید فقط در حد حرف باشد بلکه باید این اصل در عمل ثابت شود. خود من کوشیده‌ام که مسئولیت‌های ستاد نماز جمعه را به جوانان واگذار کنم. باید به جوانان فرصت آزمون و خطا کردن بدهیم. باید بگذاریم در کل کشور روحانیون جوان ما هم بیشتر در سمت امامت جمعه و حتی مسئولیت‌های کلیدی حضور پیدا کنند.

هرچند با حضور سرور گرانقدر حاج آقا حاج‌علی‌اکبری روند این مهم، سرعت بیشتری به خود گرفته و شاهد جوان‌گرایی در این نهاد مقدس اعم از ائمه جمعه، مدیران، شورای سیاستگذاری استان‌ها و مسئولین ستادهای نماز جمعه هستیم.

 

رویکرد سال 99 شورای سیاستگذاری ائمه جمعه؛ توجه هرچه بیشتر به جوانان

حضرت آقا فرمودند پس از اتمام حکم مسئولیت فرماندهان فعلی در نیروهای مسلح، عرصه را به فرماندهان نسل جوان واگذار خواهم کرد. ایشان در انتصابات خود از روحانیون جوان بهره برده‌اند؛ کما این که رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس سازمان تبلیغات، خود ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امثالهم؛ روحانیون جوان، خوش‌فکر، خوش‌رفتار، مبتکر و انقلابی هستند.

بحمدالله رویکرد حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری برای سال 99 واگذاری سمت‌ها و مسئولیت‌ها به جوانان است؛ رویکردی که در خور ستایش است. حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی اکبری توصیه اکید دارند که دفاتر ائمه جمعه، دفاتر نمایندگی شورای سیاستگذاری و ستادهای نماز جمعه، جناحی نشود که این امر نیز یک تصمیم مناسب از سوی ایشان در راهبری این نهاد محترم است.

 

روحیه نقادی؛ عاملی برای شتاب دادن به حرکت جریان انقلاب است

مرآت: نکته مهم دیگر این است که مردم صرفا رویکرد انتقادی ندارند؛ بلکه کوچک‌ترین اقدامات مثبت ائمه جمعه نیز از نگاه آن‌ها دور نمی‌ماند؛ کما این که وقتی آیت‌الله شاهچراغی در روز انتخابات، در صف مردم ایستادند، این اقدام مورد تجلیل مردم واقع شد.

نقد کردن و نقدپذیری مصلحانه و مشفقانه سبب می‌شود تا جامعه زنده و رو به رشد باشد و حرکت جریان انقلابی در تراز خویش محفوظ بماند. نه تنها همه سلیقه‌های انقلابی بلکه همه آحاد مردم باید در نماز جمعه حضور پیدا کنند و با وجود نگاه‌های متفاوتشان مورد استقبال قرار بگیرند.

ممکن است افرادی که در نماز جمعه حضور می‌یابند، رویکرد، جهت‌گیری و مواضعی متفاوت و مغایر با ما داشته باشند و حتی انتقاداتی جدی نسبت به امثال بنده داشته باشند لیکن آغوش ما می‌بایست برای همه با هر سلیقه و دیدگاهی باز باشد. البته خود بنده هم سعی می‌کنم به این مطالبی که عرض کردم در حد توانم عمل کنم. هرچند ایده‌آل نبوده و نیاز به نصیحت و مشورت و نقد و پیشنهادات راهگشای شما جوانان دارم.

مرآت: نفس وجود این مواضع، یک نقطه امید است. برای شما و همکارانتان در ستاد نماز جمعه آرزوی موفقیت داریم.

من هم برای شما جوانان مومن، دلسوز، انقلابی، جسور در عرصه رسانه و دغدغه‌مند؛ و همچنین برای همه عزیزان زحمت‌کش در مجموعه فعال و موثر مرآت آرزوی توفیق و سربلندی و عزت دارم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای سیاستگذاری تریبون نماز جمعه ستاد نماز جمعه نماز جمعه امام جمعه ای ائمه جمعه نماز جمعه ائمه جمعه حجت الاسلام داشته باشند برای همه شرح صدر سعه صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۳۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه نماز جمعه در سراسر کشور برگزار شد. اعتراض دانشجویان جهان در حمایت از فلسطین و برخورد با آنها در آمریکا از جمله موضوعات مهمی بود که ائمه جمعه در پشت تریبون های نماز جمعه به آن پرداختند.

بنابر روایت ایرنا،حجت الاسلام علی خاتمی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر زنجان با بیان اینکه دشمنان ادعای حقوق بشر دارند، گفت: در آمریکا به ۷۰ دانشگاه با نیروی نظامی حمله ور شده‌اند، در صورتی که در مجامع حقوقی، نیروهای نظامی و انتظامی حق ورود به مراکز علمی را ندارد.

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ۱۸ اردیبهشت و امضای برجام، گفت: آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد، در همین برجام آمده بود که اگر آمریکا به تعهدات خود عمل نکند، ایران مجاز است به تعهداتی که داده عمل نکند و قدم به قدم عقب نشینی کند بنابراین اگر قرار بر این بود که کشور مقابل به تعهدات خود عمل کرد ایران نیز به تعهدات خود عمل کند.

وی با بیان اینکه این اقدام ایران مقابل آمریکا یعنی ایستادگی در برابر طاغوت بود، گفت: در مجلس، وزارت خارجه، سازمان نیروی انرژی هسته‌ای نوشته شده است، اگر آنان متعهد به تعهدات خود نشوند ما یک قدم بیشتر از قول‌هایی که داده‌ایم پیشروی خواهیم کرد.

امام جمعه زنجان در ادامه گفت: ما از اول گفته بودیم که آمریکا و هم‌پیمانانش به عهد خود وفا نمی‌کنند و در طول ۴۰ سال نیز این بدعهدی خود را نشان داده بودند.

در بخشی دیگر با اشاره به روز جهانی صلیب سرخ و هلال‌احمر گفت: ایران در این رابطه با تمام قدرت در سطح منطقه درحال نقش‌آفرینی است.

اعتراض دانشجویان مساله فلسطین و غزه را جهانی کرد

از سوی دیگر، حجت الااسلام والمسلمین سید مهدی قریشی ، امام جمعه ارومیه نیز گفت: دانشجویان و دانشگاهیان با اعتراض مسالمت آمیز در حمایت از مردم فلسطین و غزه هستند و جهانیان شاهد برخوردهای خشن پلیس آمریکا و کشورهای غربی هستند و از این رو چهره واقعی آنها دیده می‌شود.

وی افزود: اگر چنین اتفاقی در ایران می‌افتاد رسانه‌های جهانی چنان موضوع را وحشیانه و بزرگ جلوه می‌دادند که نظام جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرند در حالی که امروز به عینه شاهد این برخورد وحشیانه پلیس غربی و آمریکایی با دانشجویان اساتید دانشگاهی هستیم اما رسانه‌های بزرگ سکوت پیشه کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه گفت: برخی معلمان و اساتید برخورد نامناسب با شاگردان دارند و برخی اساتید چنان روح دانش آموز و دانشجو را صیقل می‌دهند که وی را پویای جامعه می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی معلمان روح دانشجو و دانش آموزان را می‌خشکانند اظهار کرد: متاسفانه برخی معلمان و اساتید در جامعه هستند که با ندانم کاری خویش باعث فشار روحی در میان شاگردان خویش می‌شوند که این خلاف جایگاه معلمی است که جامعه را از پویا بودن باز می‌دارند.

وی ادامه داد: برخی اساتید نیز چنان با پویایی کلام خویش روح دانشجو و دانش آموز را صیقل می‌دهند که وی را فردی باسواد و امیدوار به بار می‌آورند.

امام جمعه ارومیه با اشاره به جایگاه معلمی بیان کرد: معلمی شغل عجیب و غریب با جایگاه والا است تا جایی که خداوند نیز با قسم به قلم خود را معلم می‌نامد.

قریشی با بیان اینکه انسان اشرف مخلوقات است گفت: معلم نیز این اشرف مخلوقات را پرورش و تربیت می‌کند و این نشان از نیاز توجه همگانی به آموزش و پرورش و شغل معلمی است.

وی با اشاره به خصوصیات دینی امام‌جعفرصادق(ع) افزود: این حضرت با ایجاد دانشگاه دینی در دوران زمامداری خویش دروس خصوصی و عمومی تدریس می‌کرد.

اعتراض دانشجویان مساله فلسطین و غزه را جهانی کرد

وی با بیان اینکه امام جعفرصادق(ع) حق بیشتری به گردن ما انسان‌ها دارد چرا که در زمان زمامداری خویش معارف معصومین را توانستند تبلیغ کرده و به گوش عالمیان برسانند.

قریشی با بیان اینکه در زمان این حضرت ۴۰۰ کتاب دینی و علمی نوشته شده است افزود: وی با داشتن چهار هزار شاگرد دینی باعث تبلیغ معارف دینی شد و همین موجب نام گرفتن شیعه با نام شیعه جعفری شد که البته این مذهب مآخذ همه معصومین است اما چون زمان تبلیغ اصلی در زمان ایشان شکل گرفت برای همین به این نام معروف است.

وی با اشاره به شاگردی بزرگان اهل سنت در نزد امام جعفر صادق(ع) گفت: حنبلی، شافعی، مالکی و حنفی از چهار امام مذاهب اهل سنت هستند که به گواه تاریخ همه آنان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در نزد امام صادق(ع) بودند و از این رو الگو عالمیان نیز است.

قریشی با تاکید بر لزوم انصاف در زندگی بیان کرد: در همه حال مردم مسلمان باید همدیگر را درک کنند و مثال بارز آن در بازار ‌و تجارت است که فروشنده می‌خواهد با سود بالا و خریدار با قیمت پایین معامله کنند که در صورت وجود انصاف هر یک از آنان سود خواهند کرد.

وی ادامه داد: در خانواده نیز اگر مرد خود را جای همسر ببیند و برعکس آن شکل بگیرد مطمعنا نمود انصاف در زندگی برکت زندگی را بیش از پیش خواهد کرد.

امام جمعه ارومیه اضافه کرد: داخل خانواده نیز همه اعضا خانواده در پی خوشحال کردن هم باشند و در صورت تداوم آن مسلما درک متقابل و انصاف در میان خانواده‌ها رشد می‌کند.

ظلم ستیزی علیه صهیونیست ها جهانی شده است

همچنین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در خطبه های این هفته نماز جمعه قزوین اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب چند سال پیش ۲ نامه جداگانه برای جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و این نامه ها به نظر آنها رسید و امروز همان جوان ها یا دانشجو هستند و یا استاد دانشگاه، و همان ها پای کار مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکا ایستاده اند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما دانشگاه هایی از جمله دانشگاه بین المللی امام (ره) در استان ما اعلام کرده اند که دانشگاه هایی که دانشجویانشان را اخراج کرده اند، ما پذیرای آنها هستیم و با آغوش باز از آنها استقبال می کنیم . همه ملت ما قیام کنندگان علیه ظلم به آمریکا و استکبار را فرزندان خود می دانند و همواره آنها را مورد حمایت خود قرار می دهند.

عابدینی با اشاره به خروج آمریکا از برجام که خیلی هم باعث خوشحالی ما شد، افزود: از آن زمانی که آمریکا از برجام خارج شد، حرکت گام به گام تعهدات هسته ای را کنار بگذاریم، شروع شد، چرا ما باید خودمان را نسبت به برخی از جمله آمریکایی ها متعهد بدانیم؟ آنها باید بروند پی کارشان، از آنها جز زحمت، گرفتاری و خلف وعده چیزی ندیده ایم، ما خودمان باید برای مصالح و امنیت، علم و فناوری در کشورمان فکر و چاره اندیشی کنیم و آزادانه بهترین تصمیات را بگیریم که الان در چنین شرایطی الحمدالله نیز قرار داریم.

نماینده ولی فقیه در استان به موضوع آب و چالش های این حوزه در استان اشاره کرد و گفت: در این زمینه همه مسوولان با کمک کشاورزان و حتی مردم باید پای کار بیایند، کشاورزان ضمن آنکه باید از مساله آبیاری غرقابی دوری کنند و مردم نیز با صرفه جویی، از آب بهینه استفاده کنند.

وی ادامه داد: مسوولان استان نیز بایستی توجه داشته باشند که اگر میزان آب کفاف نیازها را نمی دهد، کشاورزان را به سمت کشت محصولات کم آب بر هدایت کنند، اما مساله مهم آن است که همه ما در حوزه آب مسوول هستیم و باید در این زمینه چاره اندیشی کنیم.

امام جمعه قزوین به اشاره به گرامیداشت روز صلیب سرخ و بیماری های خاص و صعب العلاج، اظهار کرد: از خیران درخواست داریم تا ورود جدی به حوزه بیماری های خاص و صعب العلاج داشته باشند، هر چند دولت نیز اقداماتی قابل توجهی در این بخش داشته است.

عابدینی در ادامه به روز اسناد ملی و میراث مکتوب اشاره کرد و گفت: اگر پیشینیان ما از میراث مکتوب امانتداری نمی کردند امروز دست ما از بسیاری مباحث از جمله حدیث و روایات خالی بود، به مردم نیز توصیه می کنیم تا در صورتی که کتاب و یا دست نوشته ای از گذشته دارند به رسم امانت آن را برای حفظ و نگهداری صحیح به مسوولان ذیربط اهدا کنند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین روز بزرگداشت شیخ صدوق و شیخ کلینی را نیز گرامیداشت.

مبارزه با سوداگران اقتصادی نیازمند نقشه روشن است

در این میان، خطیب جمعه خمین گفت: مبارزه با سوداگران و برهم زنندگان امنیت اقتصادی نیازمند ترسیم نقشه روشن و نقطه زن است.

سید قاسم میرصادقی در خطبه های نماز جمعه خمین، افزود: جنگ اقتصادی بخشی از جنگ ترکیبی علیه نظام اسلامی است و پیروزی در این میدان نیازمند عملیاتی ماننده وعده صادق است.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی ریشه در مفاسد اقتصادی ، احتکار و سو تدبیر در مصارف توسط برخی اقشار جامعه دارد.

امام جمعه خمین اظهار کرد: افزایش قیمت ها موجب انبار کردن برخی کالاها توسط اصناف مختلف و ایجاد سختی برای مردم می شود.

حجت الاسلام میرصادقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گذشت هفت ماه از جنگ در غزه گفت: در این مدت ۱۰۰ هزار مردم بی گناه تحت فشار حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی هستند.

وی ، جنایت در غزه را جنایت علیه بشریت عنوان کرد و افزود: اتفاقات شگرفی در مسیر دست یابی غزه به پیروزی رخ داده است.

خطیب جمعه خمین توضیح داد: استکبار جهانی که با همه هیمنه به میدان جنگ غزه آمد امروز معتقد است که رژیم صهیونیستی باید جنگ را تمام کند و از این منطقه خارج شود.

میرصادقی اضافه کرد: سران نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در حال استعفا هستند چراکه استراتژی آنها شکست خورده است.

وی افزود: دور از انتظار نیست که دیوان بین المللی دادگستری، نتانیاهو و دیگر سران رژیم صهیونیستی را به اتهام جنایت علیه بشریت مجازات کند.

امام جمعه خمین گفت: جنگ در غزه فقط هزاران آواره را برای صهیونیست ها برجا گذاشت.

میرصادقی با اشاره به به شکل گیری بیداری جهانی در دانشگاه های غرب و آمریکا، افزود: این امر مهم نتیجه دوراندیشی و تدبیر مقام معظم رهبری در نوشتن نامه برای جوانان اروپایی و آمریکایی در سال های گذشته است.

وی با تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: از اقدامات مهم این امام بزرگوار، تدوین و مهندسی نقشه اجتماعی شیعه و ترویج فرهنگ شیعه است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902382

دیگر خبرها

  • گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
  • نماز جمعه شهرستان‌ها
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • واکنش ائمه جمعه به برخورد مقامات غربی با تجمع دانشجویان
  • راهپیمایی نمازگزاران همدانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه