Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، سرخه و مهدیشهر در مجلس، بازگشت به اصول اقتصاد مقاومتی را راهکار اساسی رونق تولید می‌داند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، انتخاب «رونق تولید» به عنوان شعار سال 98 توسط رهبر معظم انقلاب، بحث کارشناسی دامنه‌داری را در میان مسئولان و صاحب‌نظران به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب نیز حاوی نکات مهمی بود که مطمع نظر رسانه‌ها، مردم و مسئولان قرار گرفته است. در منطقه نیز تحولات ویژه‌ای در جریان است. این موضوعات بن‌مایه گفتگوی مرآت با احمد همتی، نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، سرخه و مهدیشهر در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. بی‌مقدمه شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

مرآت- جناب آقای همتی! چنان‌که مستحضرید رهبر انقلاب امسال را به نام «رونق تولید» نامگذاری کرده‌اند. بی‌شک یکی از مباحث مهم در این حوزه، موانع رونق تولید است. از نگاه شما کدام موانع، مهم‌ترین موانع رونق تولید تلقی می‌شوند؟

عواملی که در تولید و رونق آن دخالت دارد، اغلب «ملی» هستند و طبعا استان‌ها نیز از این عوامل تأثیر می‌پذیرند. یکی از ضرورت‌ها در راستای رونق تولید آن است که ما به «اقتصاد مقاومتی» به معنی واقعی کلمه و نه شعاری، توجه کنیم. متأسفانه به اصول مدنظر مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی کم‌تر توجه شده است و تنها به لفظ اقتصاد مقاومتی بسنده شد.

ما باید به اصول و پایه‌های اقتصاد مقاومتی بازگردیم و یکی از آن اصول این است که اقتصاد باید «درون‌زا» باشد. درون‌زا بودن بدین‌معناست که ما باید از تمامی ظرفیت‌های انسانی و طبیعی موجود در کشور به بهترین نحو استفاده کنیم. اصل مهم دیگر، «برون‌نگر» بودن اقتصاد است. استراتژی تعیین‌شده توسط مقام معظم رهبری مشعر بر آن است که ما باید با همه دنیا، از شرق تا غرب، منهای رژیم صهیونیستی و آمریکا(در لوازم مصرفی) ارتباط داشته باشیم.

ما باید در راستای برون‌نگری در اقتصاد باید گسترش روابط با کشورهای دنیا از جمله همسایگان را مدنظر قرار دهیم. اصل مهم سوم، «دانش‌بنیان» بودن اقتصاد است. در این راستا تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان باید جزو مهم‌ترین اقدامات ما باشد. «مردم‌محور» بودن اقتصاد، از دیگر اصول اقتصاد مقاومتی است. مردم باید در امور اقتصادی وارد شوند، کارها به مردم واگذار شود و حتی‌الامکان باید از سپردن اقتصاد به شرکت‌های دولتی و خصولتی خودداری شود.

مصرف کالاهای ایرانی باید در اولویت قرار بگیرد

«عدالت‌محور» بودن نیز از جمله اصول اقتصاد مقاومتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. برای تحقق «رونق تولید» ضمن حمایت مردم و نهادهای حاکمیتی از اصول پیش‌گفته، مصرف کالاهای ایرانی باید در اولویت قرار بگیرد. تولیدکنندگان نیز باید برای دانش‌بنیان بودن و رقابت‌پذیر بودن تولیدات خود اهمیت قائل شوند و بخشی از توان خود را صرف پژوهش و تحقیق و توسعه و رقابت با محصولات خارجی کنند.

مرآت- در حال حاضر چند درصد از داروهای موجود در کشور در داخل تولید می‌شود و مجلس چه تمهیداتی را برای حمایت از صنعت داروسازی و رونق این صنعت اندیشیده است؟

دارو و تجهیزات پزشکی برای کشور حیاتی است. از زمانی که زمزمه‌های خروج آمریکا از برجام شنیده می‌شد، مسئولان ذیربط در مجلس و دولت دائما در پی آن بودند تا از تبعات تحریم‌ دارویی جلوگیری کنند و کم‌ترین مشکلات را نیز در همین بخش داریم. در حال حاضر حدود 97 درصد از داروها در داخل کشور تولید می‌شود. البته مواد اولیه بسیاری از داروها از خارج وارد می‌شود.

در سال 98 قاعدتا نباید شاهد افزایش قیمت مواد اولیه دارویی باشیم

3 درصدی هم که مستقیما وارد می‌شود جزو داروهای بیولوژیکی گرانی است که تولید آن‌ها با تکنولوژی بالا صورت می‌گیرد. ما از ابتدا ارز 4200 تومانی را برای تأمین مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی و نیز واردات 3 درصد داروی مذکور تخصیص دادیم؛ این امر در بودجه 98 نیز لحاظ شده است. بنابراین با این حمایت‌ها، قاعدتا نباید شاهد افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و نیز داروهای وارداتی باشیم.

مرآت- پرسش دیگر من در ارتباط با حوادث اخیر در کشور است. خانم پروانه مافی، از نمایندگان مجلس و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران به تازگی عنوان کرده‌اند که زلزله کرمانشاه و سیل گلستان، بی‌برنامگی، ضعف و عدم اقتدار در مدیریت سازمان بحران را آشکار کرده است. در این روزها حتی استاندار گلستان نیز در کنار مردم نبوده است. ارزیابی شما از علل ضعف‌های موجود در حوزه مدیریت بحران چیست؟

ما در وزارت کشور مشکل داریم. متأسفانه ضعف‌ها فقط محدود به این موارد نیز نیست. موارد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد، ضعف از ناحیه رأس مدیریت وزارت کشور است. وزارت کشور یا باید ضعف‌های خود را اصلاح کند و یا باید ترمیم شود؛ در غیراین‌صورت تبعات منفی زیادی متوجه کشور خواهد بود.

مرآت- جناب آقای همتی! به نظر شما این جمله از کیست؟ «من از 2030 نخواهم گذشت و تا آخر دولت دوازدهم آن را دنبال می‌کنم.»

این جمله متعلق به هرکسی که باشد، جمله خوبی نیست.

مرآت- این جمله را آقای رئیس‌جمهور فرموده‌اند. من ابدا قصد تطبیق ندارم.(جمله مذکور فقط به عنوان یک نمونه از جملات موافقان 2030 عنوان شده است.) رهبری در سخنرانی نوروزی خود اعلام کردند که کسانی که پشت سند 2030 می‌ایستند، تقی‌زاده‌های امروز هستند. تحلیل شما از تعبیر تند رهبری خطاب به این دست افراد چیست؟

من البته خودم نشنیده‌ام که رئیس‌جمهور این جمله را بیان کرده باشد اما زمانی که بحث 2030 مطرح شد، دولت رسما موضع خود را اعلام کرد و گفت که ما 2030 را اجرا نخواهیم کرد. سازمان ملل، منشورها و مصوباتی دارد که بخش‌هایی از آن‌ها رسما با دین  و قانون اساسی ما تضاد و تناقض دارند. افراط و تفریط در هیچ موضعی درست نیست.

بسیاری از قوانین و مصوبات نهادهای بین‌المللی، ضد شرع و قانون اساسی ماست

ما عضو بسیاری از نهادهای بین‌المللی هستیم که بسیاری از قوانین و مصوبتشان ضد شرع و قانون اساسی ماست. ممکن است بسیاری از زیرمجموعه‌های FATF با منافع ملی ما تناقض داشته باشد؛ اگر ما بخواهیم همه مصوبات مذکور را کنار بگذاریم، چیزی باقی نمی‌ماند.

مرآت- مقصود من تنها در یک مصداق، یعنی 2030 خلاصه می‌شود و نه همه مصوبات. پرسش من این است که موضع رهبری که معتقدند 2030، فارغ از اشکالات محتوایی، اساس استقلال کشور را زیر سوال می‌برد، چگونه با موضع آقای رئیس‌جمهور قابل جمع است؟

من نمی‌خواهم وارد جزئیات بشوم. ورود در جزئیات نیازمند بحث مفصلی است. سخن کلی من این است که اگر ما بخواهیم به صرف آن که بعضی از مفاد مصوبات بین‌المللی با شرع و قانون اساسی ما تناقض دارد، همه آن‌ها را کنار بگذاریم، باید از همه نهادهایی که عضوشان هستیم، خارج بشویم. ما عضو فعال بسیاری از نهادهای بین‌المللی هستیم و اعلام کرده‌ایم که مصوباتی را که با شرع و قانون اساسی ما در تعارض باشد، اجرا نمی‌کنیم.

همه‌ کشورهای دنیا نیز همین‌گونه عمل می‌کنند. چارچوب‌های دین و فرهنگ و قانون اساسی ما باید رعایت شود. من فکر نمی‌کنم که مقصود رهبری از تقی‌زاده، رئیس‌جمهور باشد.

فرض را بر این بگذاریم که همه مسئولان برای نظام کار می‌کنند

مرآت- من البته در پرسشم اشاره کردم که به هیچ وجه قصد تطبیق ندارم اما به هر حال این سخن توسط رهبری بیان شده است.

این که ما به عنوان یک فرد سیاسی، یک نماینده یا یک خبرنگار صحبتی که رهبری فرموده را تعمیم بدهیم، درست نیست. این مسائل باید تحلیل شود؛ نظرات موافق و مخالف بیان شود و در نهایت آن‌چه که به نفع نظام و کشور هست مطرح و انجام شود. آقای رئیس‌جمهور نزدیک به 40 سال در ارکان نظام مختلف خدمت کرده است، به نفع کشور نیست که او را با یک صحبت و یک جمله کنار بگذاریم، به نفع کشور نیست.

باید فرض را بر این بگذاریم که همه مسئولان برای نظام کار می‌کنند؛ مگر آن که سند محکمی، خلاف آن را ثابت کند و در صورت اثبات قطعا باید برخورد شود. این مسأله به ویژه در سال 98 که به وحدت و همدلی بیش‌تری نیاز داریم باید مدنظر باشد.

مرآت- به تازگی آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد حاکمیت اسرائیل بر جولان را به رسمیت بشناسد. این امر واکنش منفی مقامات سیاسی بسیاری از کشورها از جمله ایران، انگلستان، قطر، لبنان، مالزی، عراق و سوریه را به دنبال داشته است. بسیاری از سیاسیون معتقدند آمریکا با این اقدام به اشغال این منطقه مشروعیت می‌بخشد. برخی نیز این اقدام را با قوانین بین‌المللی ناسازگار می‌بینند. از نگاه شما موضع عملی ایران در قبال این اقدام باید چگونه باشد؟

یک روز پس از خروج آمریکا از برجام، من در نطقی که در مجلس داشتم اشاره کردم که اقدامات منفی آمریکا در قبال کشورها، به ایران ختم نخواهد شد. ترامپ تفکری کابویی و کازینویی دارد؛ ترکیب این دو، شخصیتی را ساخته که به نظر من اکنون باید او را به عنوان یک یاغی بین‌المللی معرفی کرد. من پیش‌تر هم اشاره کردم که ترامپ تمام دنیا را تحت تأثیر تفکرات غلط خود قرار خواهد داد.

ترامپ به دنبال یکجانبه‌گرایی و جهانِ تک‌قطبی

ترامپ می‌خواهد سیاست یکجانبه‌گرایی را دنبال کند و در پی یک جهان تک‌قطبی است؛ این رویکرد طبعا همه کشورها را دچار مشکل خواهد کرد. خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل، خروج از یونسکو، انتقال سفارت به بیت‌المقدس به رغم مصوبات بین‌المللی و نظر منفی شورای امنیت سازمان ملل و اکنون نیز به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان که جزو خاک سوریه است از جمله نقاط منفی کارنامه ترامپ است.

بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی جولان باید سوریه بازگردد اما ترامپ یک‌طرفه و یک‌نفره اعلام می‌کند که جولان متعلق به اسرائیل است. همه این رفتارها نشان می‌دهد که ترامپ واقعا یک یاغی بین‌المللی است و باید با کسی که قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد، برخورد شود. به نظر من در این شرایط اولویت سیاست خارجی ما باید تقویت موضع رهبری باشد.

ما باید روابطمان را با کشورهای جهان با اولویت همسایگان، تقویت کنیم تا بتوانیم در برابر زیاده‌خواهی‌های رژیم صهیونیستی با حمایت ترامپ، بایستیم؛ در غیراینصورت رفتار ترامپ و اسرائیل می‌تواند خطراتی جدی را در وهله اول متوجه خاورمیانه و سپس متوجه سراسر جهان کند.

مرآت- بابت وقت ارزشمندی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

من هم از شما و همکارانتان تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/ح

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۰۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود

دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونان سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در دو شرکت‌های داروسازی از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد و گفت: مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، علی صالحی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند و حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند، بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

دادستان تهران ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

صالحی درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم، همچنین برای رفع مشکل فرسودگی ماشین‌آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

وی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به تأمین نشدن نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، تخصیص نیافتن به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت گیرد.

دادستان عمومی و انقلاب تهران افزود: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد، در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد، همچنین جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولان امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 750026

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است
  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی