Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مخترع بسیجی ضمن تأکید بر این که هرجا تفکر بسیجی حاکم بوده، پیشرفت اتفاق افتاده است، بر ضرورت حمایت هدفمندتر بسیج از پروژه‌های علمی تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در طول چهل‌سال گذشته بار به پیش راندن ایران در مسیر پیشرفت عمدتا بر دوش جوانانی بوده است که تلاشی بی‌وقفه را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقریبا بر کسی پوشیده نیست که آن‌ها در این مسیر با مشکلات بسیاری دست به گریبان بوده‌اند اما این مشکلات نتوانسته روحیه آن‌ها را تضعیف کند و همین تعریف روحیه جهادی و بسیجی است!

مرآت به بهانه هفته بسیج به سراغ یکی از مخترعان بسیجیِ جوان استان سمنان رفته است تا شرح این سختکوشی و تلاش بی‌وقفه را از زبان او با به اشتراک بگذارد. بی‌مقدمه شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

مرآت- در ابتدا خود را معرفی بفرمایید.

من مرتضی نظری، متولد 1365 در شهرستان شاهرود هستم. در خانواده‌ای سنتی و مذهبی بزرگ شدم. دوران راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه علامه طباطبایی و استعداد درخشان گذراندم. در مقطع کارشناسی وارد رشته ریاضی کاربردی شدم و اکنون نیز در مقطع دکترا در همین رشته تحصیل می‌کنم. عضو بنیاد ملی نخبگان هستم و دانشجوی استعداد درخشان و برتر مقطع کارشناسی به دکترا.

مرآت- از چه زمانی وارد مجموعه بسیج شدید؟

من از دوران دبیرستان عضو بسیج دانش‌آموزی شدم اما به صورت جدی و کاربردی از مقطع دکترا یعنی در سال 92 فعالیتم را در بسیج آغاز کردم و فرمانده بسیج دانشگاه شدم.

مرآت- فارغ از شعارها، چه چیزی شما را به سمت مجموعه بسیج کشاند؟

فضای سالم اعتقادی، جهادی بودن، بی‌ریا بودن مجموعه بسیج مشهود بود و همین باعث می‌شد که من به این مجموعه گرایش پیدا کنم.

مرآت- حضور در مجموعه بسیج برای شما چه دستاوردهایی داشته است؟

بسیج یک دنیا حرف دارد. وقتی انسان وارد این فضا می‌شود، به نوعی پاکسازی می‌شود! کسانی که به این فضا وارد می‌شوند، به تدریج خود را با ایده‌های حاکم بر بسیج وفق می‌دهند و این، باعث رشد و پیشرفت آن‌ها می‌شود.

مرآت- درباره اختراعاتتان توضیح می‌دهید؟

در مقطع دکترا طبیعتا کارهای پژوهشی جدی‌تر انجام می‌شود. من حدود 20 مقاله ژورنالی و کنفرانسی دارم؛ اما به این امور پژوهشی اکتفا نکردم. من با جمعی از دوستانم که برادرانم در دانشگاه و عضو هیأت علمی بودند، شرکتی را به عنوان شرکت دانش‌بنیان ثبت کردیم و توانستیم مطالعات مربوط به تولید یک محصول دانش‌بنیان را از صفر آغاز کنیم و این شرکت هم‌اکنون به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان برتر در شاهرود شناخته می‌شود.

محصولات ما به عنوان اختراع هم به ثبت رسیده‌اند.

مرآت- این محصولات شامل چه مواردی هستند؟

این محصولات در واقع شامل کوره‌هایی تحت خلأ هستند که در ابعاد آزمایشگاهی کاربرد دارند و دمایی بین 1500 تا 3000 درجه را به دست می‌دهند. به این محصول، آون یا کوره تحت خلأ گفته می‌شود. این محصول در صنایع هوافضا، موشکی و صنایع آزمایشگاهی داخل کشور کاربرد دارد.

مرآت- قاعدتا کاربرد محصول شما در صنعت، یک امتیاز ویژه برای این محصول تلقی می‌شود.

برای اطلاق صفت دانش‌بنیان به یک محصول، حتما باید کاربرد آن در داخل کشور به اثبات رسیده باشد. بر همین اساس، این محصول کاملا دانش‌بنیان است. در حال حاضر شرکت ما به صورت کاملا صنعتی روی مسأله آب‌شیرین‌کن‌ها کار می‌کند. با توجه به این که استان ما در مضیقه آبی است، این موضوع برای ما اهمیت دوچندان دارد و امیدواریم که بتوانیم این محصول را در سطح انبوه بسازیم.

مرآت- شما محصولات شرکت خود را در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های خارجی نیز عرضه کرده‌اید؟

ما همه‌ساله محصولات خود را در نمایشگاه «ساخت داخل» که در دی‌ماه برگزار می‌شود، ارائه می‌دهیم و همان‌جا محصولاتمان را به فروش می‌رسانیم. هرسال در جریان برگزاری این نمایشگاه سفارش‌هایی نیز دریافت می‌کنیم. دانشگاه‌هایی مثل مالک اشتر، امام حسین(ع) و شهید چمران اهواز محصولات ما را سفارش داده‌اند و در حال ساخت آن هستیم.

مرآت- برای آینده چه ایده‌هایی در ذهن دارید و چه چشم‌اندازی را برای شرکت متصور هستید؟

من عضو کوچکی از جمعی هستم که شرکت دانش‌بنیان ما را راهبری می‌کنند و ایده می‌دهند. چشم‌انداز ما این است که شرکت به طور جدی‌تری وارد فاز تجاری‌سازی شود. در حال حاضر شرکت ما پروژه‌محور است. امیدواریم بتوانیم شرکت خود را گسترش بدهیم و بازار کار مطلوب‌تری فراهم کنیم؛ ضمن آن که مشکلی از مشکلات کشور را حل کنیم.

ما در تلاش هستیم تا روی محصولات جدید و هایتک مطالعاتی انجام دهیم.

مرآت- محصولات شما با نمونه‌های خارجی آن چقدر تفاوت قیمت دارد؟

محصولات ما را کشورهایی مثل آلمان و آمریکا هم تولید می‌کنند مزیت محصولات ما این است که قیمت آن حدود یک‌سوم مشابه خارجی آن است. البته با نرخ کنونی دلار، قیمت محصولات ما یک‌هفتم قیمت مشابه خارجی آن است. ضمن آن که خدمات پس از فروش بهتر و در دسترس‌تری داریم.

مرآت- با توجه به نوسان‌های اقتصادی، احتمالا با مشقت‌های زیادی در مسیر کار خود روبرو بوده‌اید.

بله به ویژه در ماه‌های اخیر با مشکلات زیادی مواجه بوده‌ایم. قیمت بخشی از مواد اولیه موردنیاز ما با قیمت دلار گره خورده است.

مرآت- آن‌چه که تولید می‌کنید کاملا ایرانی است؟

بله محصولات ما به صورت صددرصدی در داخل کشور تولید می‌شود. تمامی مسائل مرتبط با تولید محصولات توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود راهبری می‌شود.

مرآت- مجموعه بسیج چقدر از فعالیت‌های شما حمایت کرده است؟ چه انتظاری از این مجموعه دارید؟

سازمان بسیج علمی از طرح‌های مختلفی حمایت می‌کند. حدود 6 سال قبل که هنوز به لحاظ مالی دچار مشکل بودیم، طرح‌هایی را برای بسیج علمی ارسال کردیم و آن‌ها هم کمکی اندک در حد وسعشان به ما داشتند. اگر حمایت‌ها هدفمندتر و اولویت‌بندی شود، اوضاع بهتر خواهد شد. در حال حاضر موضوع اولویت‌بندی چندان جا نیفتاده است.

کسی که وارد حوزه تولید یک محصول می‌شود، 5 میلیون تومان دردی از او دوا نمی‌کند. به نظر من بهتر است به جای حمایت‌های کوچک از چندین طرح‌ کوچک، بهتر است از طرح‌های اولویت‌دار حمایت‌های بیش‌تری دریافت کنند. در این صورت حمایت‌ها بهتر و مفیدتر خواهد بود.

مرآت- در حال حاضر برای چند نفر شغل ایجاد کرده‌اید؟

در حال حاضر 6 نفر به صورت مستقیم و تخصصی با ما همکاری می‌کنند. این افراد یا دارای مدرک دکتری و یا دانشجوی دکترا هستند. به صورت غیرمستقیم هم حدود 12 نفر در حوزه‌های مختلف کارگاهی مشغول بکار هستند.

مرآت- با مشکلی در حوزه عدم رعایت حق انحصاری تولید محصول مواجه بوده‌اید؟

خوشبختانه ما در این حوزه با مشکلی برخورد نکردیم. شرکت ما یک شرکت دانش‌بنیان است و محصولات آن به صورت خودکار به عنوان اختراع ثبت می‌شود. البته در طول کار مواردی پیش آمد و عده‌ای می‌خواستند ایده‌ها و طرح‌های ما را به نام خود در شهر دیگری ثبت کنند اما با پیگیری‌هایی که داشتیم، این مسأله مرتفع شد. متأسفانه سیستم یکپارچه‌ای برای پایش این موضوع وجود ندارد.

مرآت- انتظاراتتان از دستگاه‌های اجرایی چقدر محقق شده است؟

بسیار کم و در حد صفر! متأسفانه حمایت‌ها اکثرا صرفا در حد حرف است. حتی حمایت‌ها از سوی کسانی که به محصولات ما نیاز دارند نیز کم‌رنگ است. عده‌ای اعتقادی به محصولات تولید داخل ندارند. علیرغم تأکیدات دکتر ستاری بر استفاده از محصولات دانش‌بنیان تولید داخل، متأسفانه برای فرمانداری‌ها و دیگر ارگان‌های مربوطه دشوار است که کار خود را به دست یک شرکت دانش‌بنیان بسپارند.

مرآت-  با توجه به مجموع شرایطی که به آن اشاره کردید، چقدر امیدوارید که محصولاتتان بیش از پیش تجاری‌سازی شود؟

محصولات ما البته به مرحله تجاری‌سازی رسیده است اما انتظار ما این است که این محصولات به صورت انبوه تولید شوند. محصولاتی مشابه محصولات ما از کشورهایی همچون اتریش و آلمان و آمریکا به ایران وارد می‌شود و میزان تولید ما جوابگوی نیاز بازار نیست. ما کمک ویژه‌ای نمی‌خواهیم، فقط می‌خواهیم جلوی رقابت ناسالم را بگیرند.

مرآت- رهبر انقلاب تأکیدات مکرری بر مسأله جهاد علمی داشته‌اند. از دیدگاه شما ما در کجای این مسیر قرار داریم؟ و تعریف شما از فعالیت در ذیل پرچم بسیج علمی چیست؟

رهبر انقلاب یک‌سری شاخص‌ها را برای بسیج علمی مشخص کرده‌اند. اگر این شاخص‌ها مورد توجه قرار بگیرند، ما می‌توانیم طی چند سال آینده به لحاظ علمی بسیاری از کشورها را پشت سر بگذاریم و به رشد علمی بالایی برسیم؛ چنان‌که در برخی از زمینه‌ها از جمله در حوزه نانوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی به رشد قابل توجهی دست یافته‌ایم. من اعتقاد دارم که اگر تفکر بسیجی و جهادی پیاده‌سازی شود ما حقیقتا در زمینه پیشرفت علمی که مقدمه پیشرفت اقتصادی است، به قله‌های بلندی خواهیم رسید.

هرجا که تفکر بسیجی حاکم بوده است، پیشرفت اتفاق افتاده است. شهید طهرانی مقدم، صنعت موشکی کشور را از هیچ به مرحله‌ای رساند که اکنون امنیت کشور در گرو آن است. در حوزه‌های مختلف می‌توان از طهرانی‌مقدم‌ها و احمدی‌روشن‌ها نام برد که فعالیتشان حاصل تفکر بسیجی بوده است. اگر مدیران بالادستی و میانی کشور به تفکر بسیجی اعتقاد داشته باشند، شاهد پیشرفت‌های زیادی خواهیم بود.

من همه تلاشم را کرده‌ام که تفکر بسیجی را در خود نهادینه کنم. کار بسیجی به معنای کار بی‌برنامه نیست؛ اتفاقا کار بسیجی یعنی یک کار دقیق، منسجم و منظم تشکیلاتی است.

مرآت- بابت وقت ارزشمندی که در اختیارم قرار دادید سپاسگزارم.

من هم از شما و همکارانتان سپاسگزارم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۳۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی در نشست با مدیران شرکت فولادین ذوب و فرماندار ویژه شهرستان آمل در محل این شرکت گفت: شرکت فولادین ذوب آمل یکی از واحد‌های مهم تولیدی و اشتغالزایی در مازندران است که با توجه به ظرفیت مهم این مجموعه در تولید قطعات خودرویی، قطعا در ایجاد خط تولید وساخت ماشین آلات بخش کشاورزی توفیق خواهد داشت.

وی افزود: قطعا از مجموعه فولادین ذوب آمل عملیاتی شدن این طرح مهم سرمایه گذاری و تحقق آن دور از دسترس نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: توقع وانتظاری که از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل درقابل تفاهم نامه‌ای که با شرکت خودروسازی چینی امضاء کردند، هرچه سریعتر منجر به انتقال دانش وفناوری تولید درشهرستان آمل منجر شود.

مومنی ادامه داد: با صحبت‌هایی که میان مدیران شرکت فولادین ذوب آمل و شرکت خودروسازی چینی شده، مقرر شد دریک فرصت زمانی شش ماهه یا یکساله منجر به انتقال دانش وفناوری تولید بشود.

وی اظهار کرد: توقع سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی درهمه بخش‌های کشاورزی مازندران از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل این هست که به گونه‌ای اقدام کنند که ما درمازندران بتوانیم تجربیات لازم را برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دراستان بهره ببریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: درحال حاضر تولید ماشین آلات کشاورزی ازجمله ماشین‌های هرس، وجین کار وماشین آلات مدیریت برداشت محصولات که هنوز وارد کشور وارد نشده یا کمتر وارد شده، انتظار است که تکنولوژی تولید وساخت این ماشین آلات را وارد استان کنیم که این امر زمینه ساز توسعه درآینده استان خواهد شد.

مومنی ادامه داد: متاسفانه درحال حاضر دراین زمینه ما دربخش کشاورزی بیشتر مصرف کننده هستیم واگر هم مواردی ازاین دست درکشور ویا استان واحد تولیدی فعال باشد، در حد مونتاژ قطعات ماشین آلات است.

وی افزود: قطعا شرکت فولادین ذوب آمل با پیشینه خود تولید قطعات خودرو‌های سواری وسنگین، خطوط بزرگ تولید ومونتاژ ونیروی انسانی مورد نیاز، می‌تواند مازندران را در بخش تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش کشاورزی بیمه کند.

رییس هیات مدیره شرکت فولادین ذوب آمل نیز در این نشست درگزارشی از ظرفیت‌های این مجموعه تولیدی درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در شهرک صنعتی آمل با هدف تولید انواع قطعات چدنی و آهن آلات و مقاطع فولادی آغاز و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل شده است.

مجتبی روشن افزود: هم اکنون ظرفیت تولید گروه کارخانجات فذا آمل حدود ۷۷ هزار و ۷۰۰ تن در سال قطعات چدنی و فولادی و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن مقاطع فولادی است.

وی اضافه کرد: در واحد ذوب نیز جهت فرآیند ذوب سازی از کوره‌های القایی الکتروترم و یونکر و کوره قوس الکتریکی استفاده می‌گردد و دارای ظرفیتی در حدود ۴۰ تن ذوب در ساعت است.

رییس هیات مدیره گروه کارخانجات فولادین ذوب آمل همچنین به عزم جدی مدیران این مجموعه برای تولید ماشین آلات بخش کشاورزی با توجه به نیاز جدی استان وکشور با رویکرد بومی کردن دانش تولید توسط این شرکت گفت: در این همین راستا کارخانجات فولادین ذوب آمل و شرکت زوم لاین کشور چین برای همکاری‌های مشترک برای تولید و ساخت ماشین آلات کشاورزی در شهرستان آمل تفاهم و به توافق‌های اولیه رسیدند.

روشن ابراز امیداوری کرد: با کمک وحمایت جهادکشاورزی ومجموعه مدیران مرتبط استانی، بتوان این طرح مهم وکلان درحوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی درشرکت فولادین ذوب آمل عملیاتی کرد.

دیگر خبرها

  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • بیداری جهانی علیه تفکر صهیونیستی
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • فرمانده سپاه بوشهر: معلم محرک علم و مولد قدرت است
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • رییس صداوسیما: سریال حشاشین بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده؛ ساترا برای پخشش تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند/ نمره صداوسیما در حوزه کار روی مساله عفاف و حجاب خیلی بالا نیست
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار