Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@08:14:39 GMT

عشق؛ جوهر اصلی پرستاری است

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۸۰۳۴۶

عشق؛ جوهر اصلی پرستاری است

پرستار جوان سمنانی با بیان اینکه «عشق» اصلی ترین جوهر فعالیت پرستاران است گفت: پرستاران در لحظه لحظه کار خود با خدا معامله می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، می گوید پرستاری را بیش از هر شغل دیگری دوست دارد و هیچ گاه از اینکه پرستار شده است احساس پشیمانی نمی کند. وقتی از او سوال می کنم چرا این شغل را انتخاب کردی جوابی می دهد که گم شده این روزهای بسیاری از انسانهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

« من با خدا معامله کرده ام»

علی پورعباس با اینکه متولد سال 68 است اما نزدیک به 13 سال سابقه کار پرستاری دارد که 4 سال آن مربوط به دوران تحصیل در رشته پرستاری است.

این پرستار جوان در حال حاضر در بخش جراحی قلب بیمارستان کوثر سمنان حضور دارد و می گوید 2 سال نیز در بخش قلب بیمارستان شهید رجایی تهران حضور داشته است.

متن این گفتگو را در ادامه می خوانید:

مرآت- چرا پرستاری را انتخاب کردید؟ آیا زمانی که انتخاب رشته می کردید از ابعاد مختلف شغل پرستاری مطلع بودید؟

پورعباس- از کودکی ام کمک به دیگران را دوست داشتم و از اینکه فرصتی برایم فراهم شد تا به شکل بهتری به خدمت به همنوعان خود بپردازم بسیار خوشحالم. معتقدم پرستاری شغل نیست بلکه یک عشق است. عشقی که در کمک به دیگران و بیماران تجلی پیدا می کند. در این دنیا هرچقدر بتوانیم به افراد کمک کنیم در آن سو نیز دستمان را خواهند گرفت.

طبیعتا به طور کامل نسبت به ابعاد این رشته آشنا نبودم اما می دانستم فرصت خوبی برای کمک به دیگران است. نکته دیگر اینکه رشته تحصیلی پرستاری بازار کار نسبتا خوبی دارد و از امنیت شغلی مناسبی نیز برخوردار است چون رشته ای خدمت محور است.اگر رشته ها خدمت محور نباشند ممکن است بازار کار خوبی نیز نداشته باشند.

اما لازم است این نکته را عرض کنم که جایگاه اجتماعی پرستاران با وجود تمام تلاش هایی که انجام می دهند در جامعه ما مطلوب نیست. معتقدم به جامعه پرستاری اجحاف می شود چون مردم و به ویژه بیماران بیشترین مراقبت و رسیدگی را از پرستاران مطالبه می کنند اما بیشترین احترام را برای قشر دیگری می گذارند!

مرآت- وضعیت جامعه پرستاری کشور را چطور ارزیابی می کنید؟

پورعباس- ارزیابی ابعاد مختلفی دارد. ببینید وقتی می خواهیم ارزیابی دقیقی انجام دهیم باید خودمان را با سایر اقشار جامعه کشور خودمان مقایسه کنیم. یعنی خدمات و کیفیت کارها با سایر بخش های موجود در همین کشور مقایسه شود. همینطور دریافتی ها. این یک واقعیت است. توقع اصلی ما احترام از سوی مردم و بیماران است و همینطور رسیدگی حاکمیت و سیستم به پرستاران. به ویژه تحقق وعده ها و انتظارات!

در مورد سیستم بهداشت و درمان باید عرض کنم که این سیستم در حال حاضر به پرسنل خود بدهکار است. از همینجا به مسائل صنفی ورود کنیم.

متاسفانه در حال حاضر نزدیک به یکسال است که کارانه خود را دریافت نکرده ایم. اگر مسئولی به ما بگوید در یکسال دیگر پرداخت می شود می توانیم بر روی آن برنامه ریزی کنیم اما وضعیت پرداخت ها مبهم است.

در مورد اضافه کار نیز حدود 5 ماه تاخیر وجود دارد. قانونا 80 ساعت اضافه کار به هر پرستار تعلق می گیرد که حدود 400 هزار تومان می شود. این اضافه کار در حالی چندین ماه پرداخت نشده است که بسیاری از پرستاران با 200 ساعت اضافه کار فعالیت می کنند! شرایط در مجموع سنگین است.

مرآت- با توجه به 13 سال تجربه کاری خود چه چیزی را خلاء اصلی سیستم می دانید؟

پورعباس- یکی از خلاء های مهم عدم اجرای نظام ارجاع در مراحل مختلف درمانی است. اگر سیستم ارجاع به درستی پیاده شود بیماران بخش های مختلف می دانند باید به کجا مراجعه کنند تا هم در وقت خودشان و هم در هزینه های مجموعه بهداشت و درمان صرفه جویی شود و خروجی مطلوبی را نیز در پی داشته باشد.

وقتی نظام ارجاع وجود ندارد یا ناقص اجرا می شود یک بیمار برای درمان خود به بخش ها و پزشکان متعددی مراجعه می کند که این یک زنجیره بزرگ و کم کیفیت را ایجاد می کند.

نکته دیگر نیز اعتمادسازی عمومی نسبت به سیستم درمانی کشور و استان است. متاسفانه شاید شنیده باشید که مثلا فلان مرکز درمانی یا بیمارستان کیفیت خوبی ندارد یا قربانی می دهد! این موضوع در واقعیت درست و دقیق نیست اما چون کار فرهنگی و تبلیغی درستی صورت نگرفته است چنین باوری در بین برخی ها ایجاد می شود که آن هم پیامدهای منفی خود را به دنبال دارد.

شخصا کمتر از 30 درصد این تبلیغات را واقعی و درست می دانم. عدم آگاهی مردم و بیماران نسبت به روند درمان و نیز مسائل پیشگیرانه آفت بزرگی است که هزینه ساز است. شخصا به موضوع آموزش و درمان بیماران اهمیت زیادی می دهم و تلاش می کنم حتی برخی مسائل فنی را برای تک تک بیماران تبیین کنم. این اتفاق به روند درمان بیماران کمک می کند.

مرآت- به موضوع دریافتی پرستاران بازگردیم. بسیاری معتقدند فاصله دریافتی کادر پرستاری با کادر پزشکی در کشور ما زیاد است. آیا این موضوع در سایر کشورها نیز وجود ندارد؟

پورعباس- خیر، به عنوان مثال در کشور کانادا شغل پرستاری سومین شغل پردرآمد محسوب می شود. و مهمتر از آن نیز اینکه فاصله دریافتی پزشکان و پرستاران به نسبت کشور ما نیست. علت آن نیز روشن است چراکه پرستاران بیشترین میزان مراقبت از بیماران را صرف می کنند. متاسفانه سیستم درمان کشور ما پزشک محور است در حالیکه باید تیمی باشد. واقعیت هم همین است چون روند درمان توسط پزشکان، پرستاران، رادیولوژیست، بهیار و...انجام می شود.

مثلا اگر یک بیمار تحت عمل جراحی دیسک کمر قرار بگیرد اما مراقبت های پرستاران در روند درمان اثر بسیار مهمی دارد. از آن سو وقتی میزان دریافتی پزشکان با میزان دریافتی پرستاران فاصله زیادی دارد قطعا به انگیزه و روحیه پرستاران آسیب وارد می کند. قطعا نباید میزان دریافتی این دو قشر نزدیک به هم باشد اما این اندازه فاصله نیز منطقی نیست!

توجه کنید که اثر عدم انگیزه پرستاران مستقیما به بیماران منتقل می شود و بیشترین ضربه آنرا بیماران و مردم خواهند خورد. البته اغلب پرستاران بدون توجه به این موضوعات کار خود را با دقت کافی انجام می دهند اما برخی موارد نیز اجتناب ناپذیر است. همچنین فاصله دریافتی ما با بیمارستان های تحت نظر تامین اجتماعی بسیار متفاوت است!

مرآت- موضوع دیگر که پرستاران به آن اعتراض می کنند کمبود تعداد پرستار در کشور است، در این خصوص چه دیدگاهی دارید؟

پورعباس- بله این موضوع به یک چالش تبدیل شده است. فقدان نیروی کافی برای سایر پرستاران به مشکل بزرگی تبدیل شده است چراکه تحت فشار بیشتری باید کار کنند و حتی برخی مرخصی ها و تعطیلی ها از آنها سلب می شود که این آسیب این امر نیز به بیماران وارد می شود. استاندارد تعداد پرستاران آن است که به ازای هر تخت بیمارستانی باید 1.8 پرستار وجود داشته باشد در حالیکه در کشور ما این میزان 0.8 است که فاصله زیادی با استاندارد دارد. هرچند وزارت بهداشت تلاش می کند با تزریق نیرو این معضل را جبران کند اما نظارت خوبی بر روی مراکز آموزشی پرستاری صورت نمی گیرد و متاسفانه کیفیت فارغ التحصیلان این رشته مطلوب نیست. متاسفانه موضوع مدرک گرایی در این رشته نیز وجود دارد.

من به خاطر ندارم که در هیچ عید نوروزی به طور کامل در منزل حضور داشته باشم. حتی در چند سال تمام عید را در بیمارستان حضور داشته ام!

مرآت-  پرستاران استان و شهر سمنان را چطور ارزیابی می کنید؟

پورعباس- من شهرهای مختلفی خدمت کرده ام اما پرستاران سمنانی واقعا زحمتکش و آماده و هوشیار هستند. توانمندی های پرستاران سمنانی بسیار بالا است.

برخلاف رضایت از سیستم مراقبتی و پرستاری، از آن طرف سیستم درمانی را مطلوب نمی دانم و معتقدم برپایه منفعت حرکت می کند. فعلا در همین حد می توانم بگویم!

مرآت- نگاه شما به بیماران چگونه است؟ آیا برایتان تفاوتی نمی کند که بیمار از آشنایان شما باشد یا فردی دیگر؟

پورعباس- شعار پرستاران در بدو فعالیت آن است که همه بیماران را از عزیزان خود می دانند لذا همه ما تلاش می کنیم با بیماران طوری برخورد کنیم که گویا از نزدیکترین افراد به ما هستند. این مورد را بارها و بارها در بین همکارانم مشاهده کرده ام.

مرآت- به عنوان سوال پایانی، چه احساسی نسبت به حضرت زینب (س) که پرستار بهترین انسانهای تاریخ بوده است دارید؟

پورعباس- حضرت زینب (س) مانند درختی است که در خاک ریشه دارد که در روز عاشورا ایستاد و با صبوری و مقاومت، پرچم امام حسین (ع) را نگه داشت. حضرت زینب (س) در اوج سختی ها هیچ گاه رسالت پرستاری خود را رها نکرد که این نکته باید مورد توجه پرستاران قرار داشته باشد.

مرآت- ضمن تبریک مجدد فرارسیدن روز پرستار، از اینکه وقت خود را در اختیار مرآت قرار دادید ممنونم.

پورعباس- من هم از شما سپاسگزارم و امیدوارم موفق باشید.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096598 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری