Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@03:17:13 GMT

نقد عده ای نسبت به هنر عالمانه نیست

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۵۳۸۸

نقد عده ای نسبت به هنر عالمانه نیست

کارگردان فیلم اشنوگل گفت: عده ای نسبت به حوزه فرهنگ و هنر گله و شکایت دارند اما نقد عالمانه ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، مستند ساز خراسانی که در زمان پرتلاطم دهه شصت به دنیا آمد اکنون در حوزه فرهنگی خراسان رضوی شهرت بسیاری پیدا کرده است و تا به امروز هم بیشتر در حوزه دفاع مقدس فعالیت هنری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی حاجتمند اینبار داستان متفاوتی از شهدای غواص عملیات کربلای4 را در فیلم سینمایی اشنوگل کارگردانی کرده است که اکران عمومی فیلمش از اول آذر ماه در سراسر کشور اغاز شده و تاکون نیز استقابل خوبی از آن شده است.

مرآت شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می کند:

مرآت- با توجه به پیشرفت کار هنری در تهران، چرا حوزه فعالیت هنری تان را به خراسان رضوی معطوف کرده اید؟

من بهترین شرایط کاری را در تهران داشتم ولی ترجیح دادم بعد از کسب تجربه و دانش لازم به مشهد برگردم. این مسئله باعث شد با غواص های مشهدی آشنا شوم و ایده ابتدایی فیلم را از آن ها وام بگیرم. روزی که فیلم نامه را تمام کردم، قبل از سفر به تهران، به حرم امام رضا(ع) رفتم و به حضرت گفتم آقا خودت این راه را بیمه کن. اعتقاد دارم اسپانسر اصلی من آقا بود. به همین علت تمرکز اصلی خودم برای تبلیغ و نمایش فیلم را به خراسان رضوی معطوف کردم

مرآت- باتوجه به پخش نادرست فیلم و تبلیغات محدود اشنوگل،  چطور برخلاف انتظار مدیران فرهنگی توانستید به سانس فوق العاده اکران برسید؟

متاسفانه در سینمای ما تصمیم گیرندگان اصلی این حوزه، پخش کنندگان هستند. پخش کنندگان بزرگ به بهانه فروخته نشدن فیلم های دفاع مقدس، تبلیغ و پخش فیلم اشنوگل را قبول نکردند. روزهای ابتدایی اکران اشنوگل، به عنوان منتقد در سالن سینما حاضر شدم و فهمیدم که بعد از اتمام فیلم،  مردم راضی از سالن خارج می شوند و با انتقادهای خودم نسبت به فیلم، مخالفت می کردند. البته به کمک شورای شهر مشهد توانستیم بیلبوردهای حاشیه شهر را برای تبلیغ بگیریم. سپس وام گرفتیم و خودمان تبلیغات مردمی اشنوگل را آغاز کردیم، در محله های مختلف مشهد پوسترهای فیلم را نصب می کردیم، با علی سلیمانی به کافی شاپ ها و تئاتر ها می رفتیم و مردم را به دیدن اشنوگل دعوت می کردیم. شرایط به گونه ای تغییر کرد که اشنوگل در مشهد به سانس فوق العاده 12 شب رسید و درطول یک هفته برخلاف انتظار مدیران فرهنگی، 80 میلیون تومان فروخت. با توجه به ایجاد این شرایط، بعد از گذشت یک هفته از اکران عمومی، تهران برای اشنوگل افتتاحیه گرفت و چون این کار را نفاق می دانستم، به نشانه اعتراض در این مراسم شرکت نکردم.

مرآت- کوتاهی مدیران فرهنگی را به بهانه های سیاسی  می توان توجیه کرد. وظیفه مردم بسیجی و حزب اللهی در این خصوص چیست؟

من از کسی توقعی ندارم،  نه از مدیران فرهنگی و نه از حزب اللهی ها. قوانین خاصی سینما دارد که شرایط را این گونه کرده است. البته با توجه به تبلیغات مردمی که داشتیم درخواست های اکران و کمپین های حمایت از اشنوگل انقدر زیاد شده است که الان می گویم کاش بتوانم دو روز در هوای مشهد نفس بکشم.  درخصوص کم کاری بعضی از حزب اللهی ها، باید بگویم حتی نمی دانند این فیلم اکران شده است. انقدر سیاست زده شده ایم که در خصوص هنر فقط یه عده گله و شکایت می کنند و نقد عالمانه ندارند. من با بچه های حزب الله لبنان از نزدیک ارتباط داشتم در بسیاری از حوزه ها بینش و آگاهی ای دارند که مردم حزب اللهی ما ندارند. متاسفانه وقت کمی را برای مطالعه اختصاص می دهیم. به طور مثال فقط می گوییم کتاب های صادق هدایت بد است اما دلیلش را نمی دانیم.

مرآت- باتوجه به بی مهری های صورت گرفته به حوزه دفاع مقدس باز هم تصمیم دارید در این زمینه فعالیت کنید؟

من از کودکی در محیطی بودم که این گونه تربیت شده ام و فکر می کنم راه دیگری وجود ندارد و حیات زندگی ام را جدای از زندگی حرفه ای ام نمی دانم. نظر شخصی ام این است که بهشت درهای مختلفی دارد اما باب هنر وجود ندارد، پس هنر ما طوری باید باشد که بتوانیم به بهانه ی آن، از یکی از درهای بهشت وارد شویم. من دارم روی پروژه نفوذ فکر می کنم، اینکه دشمن به ناموس انقلاب در حال تجاوز است. این گونه مسائل دغدغه من است و در این زمینه سعی خودم را می کنم و به اندازه توانم زحمت می کشم.

مرآت- به نظر شما چرا قهرمان های واقعی ما در زیر خاک مدفونند اما آمریکا با وجود جنگ های تجاوزکارانه اش در زمینه قهرمان سازی موفق بوده است؟

اگر عینک دگراندیشی بزنیم قطعا قهرمان ما به ضد قهرمان تبدیل می شود. حتی همان حاج کاظم آژانس شیشه ای هم ضد قهرمان می شود. من چندین سال در دانشگاه هنر روایت فتح تدریس کردم و کتاب های شهید آوینی را خواندم و به این نتیجه رسیدم روایت فتح داستان فتح قلب ها بود نه فتح جنگ. قصه آدم هایی که قلب شان توسط امام فتح شده بود. آدم های روزمره زندگی، که بعدها قهرمان دفاع مقدس شدند. یکی از مشکلاتی که وجود دارد فاصله گرفتن حوزه سینمایی دفاع مقدس از ادبیات مکتوب آن است. من گرفتار اصل یک قصه واقعی نیستم اما به آدم های اطرافم دقت می کنم و شخصیت های داستانم را بر مبنای آن ها تنظیم می کنم تا نمود واقعی پیدا کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «فسیل» که به‌عنوان پدیده اکران سال گذشته سینماها توانست بخشی از رکوردهای تاریخ سینمای ایران را جابه‌جا کند، حالا در اکران آنلاین (برخط) هم رکورد تازه‌ای را به نام خود ثبت کرد و وارد بخش اشتراک نمایش خانگی شد.

«فسیل» به کارگردانی کریم امینی و تهیه‌کنندگی سیدابراهیم عامریان از روزهای پایانی اسفند سال گذشته اکران آنلاین خود را آغاز کرد و تا به امروز با بیش از ۴۰ میلیون دقیقه بازدید، تبدیل به پربازدیدترین فیلم‌ عرضه شده در فرآیند اکران آنلاین در سال‌های اخیر شده است.

تعداد بلیت‌های فروخته شده برای تماشای آنلاین این فیلم، به عدد ۳۵۸ هزار و ۹۴۵ قطعه و فروش ۲۸ میلیارد و ۵۶۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.

فیلم «فسیل» با بازی بهرام افشاری، الهه حصاری، هادی کاظمی، ایمان صفا و الناز حبیبی یکی از پرمخاطب‌ترین فیلم‌های کمدی تاریخ سینمای ایران است.

داستان این فیلم از دهه ۵۰ آغاز می‌شود و سرگذشت خواننده‌ای به نام اسماعیل و دوستانش را روایت می‌کند که در طول زمان برای هر کدام اتفاقاتی رخ می‌دهد.

این فیلم در گیشه سینماها نیز فروشی افزون بر ۳۲۴ میلیارد تومان را تجربه کرد و عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود اختصاص داد و هم اکنون نیز در «فیلیمو» قابل تماشاست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • «شیعه مدیون قال صادق هاست»
  • «شیعه مدیون قال صادق‌هاست» در تهران اکران شد
  • استایل جذاب شبنم قربانی و الناز حبیبی در اکران مردمی تمساح خونی در مشهد + عکس
  • اکران «قهرمانان ایران» در یکی از بزرگترین بیلبوردهای شهر تهران
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد